Fındık Kremalı Kurabiye Tarifi: En Pratik ve Lezzetli Yöntem

kurabiye hamuruna fındık kreması ekleyen biri

Fındık kremasını farklı bir tatlı tarifiyle değerlendirmeye ne dersiniz? Eğer Pinduk kalitesinden tercih ettiğiniz fındık kremanız hazırsa işte lezzetiyle ara öğünlerde ve beş çayında hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik fındık kremalı kurabiye tarifi ile detayları!

Fındık Kremalı Kurabiye Malzemeleri

Arası fındık kremalı kurabiye için gereken malzemeler şöyle:

  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Pinduk Kakaolu Fındık Kreması veya Sütlü Fındık Kreması (Bizim önerimiz ise kakaolu kremadan yana. Bu akışkan çikolatalı kıvam, kurabiyeye apayrı bir lezzet katacaktır. )
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilin
  • Oda sıcaklığında yumuşamış 4 yemek kaşığı tereyağı

🍪DİKKAT: Tarifimiz, 8-10 kişilik porsiyona uygundur.

İster evdeki tariflerde ister profesyonel pastacılık endüstrisinde olsun, fındığı farklı şekillerde kullanmak için fındık unu ve kavrulmuş-kıyılmış fındık ürünlerini de malzeme listesine ekleyebilirsiniz.

Malzemeleriniz hazırsa şimdi de fındık kremalı kurabiye tarifinin detaylarına geçelim.

Fındık Kremalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Adım adım fındık kremalı kurabiye yapımının aşamaları da şöyle:

  1. Öncelikle geniş bir kaba; yumurtayı, fındıklı kremayı, vanilini, kabartma tozunu, tereyağını ve unu ekleyin,
  2. Ardından spatula, mikser veya tahta kaşık yardımıyla tüm malzemeleri iyice karıştırın,
  3. Karışım homojen bir kıvam aldığında, elinizle yoğurma işlemine başlayabilirsiniz, (Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir kurabiye hamuru için hamurun yumuşak olmamasına dikkat etmelisiniz.)
  4. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayın. Daha sonra sarımsak döveceği olan havan elinin büyük yuvarlağıyla hamurun ortasına bastırarak şekil verin,
  5. Kurabiyelerin çok kalın olmamasına dikkat etmelisiniz. Hafifçe bastırarak daha düzgün pişmelerini sağlayabilirsiniz,
  6. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin,
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar 15-20 dakika kontrollü şekilde pişirin,
  8. Piştiğinden emin olduktan sonra kurabiyeleri fırının içinde 10 dakika daha bekletin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın,
  9. Soğuyan kurabiyelerin ortasına çay kaşığı yardımıyla dikkatli şekilde Pinduk kakaolu fındık kremasını sürün,
  10. Kurabiyeler yeterince soğuduktan sonra servise hazırlayabilirsiniz. Bu enfes lezzetteki kurabiye tadımı için şimdiden afiyet olsun.😋

Hem kurabiye hem de akışkan kek tariflerine uygun, katkı maddesi içermeyen kremalar için Pinduk Fındık Kreması ürünlerimize şimdi göz atabilirsiniz.

Etiketler: E-ticaret , Kurabiye
Eylül 22, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.